Bu yazımda C Sharp ile çok sık kullandığımız string ifadeleri parçalamamıza yarayan Split metodunun kullanımını ve son olarak öğrendiğim kullanma yolunu sizlerle paylaşacağım.

Split Fonksiyonu

Bu yazımda C Sharp ile çok sık kullandığımız string ifadeleri parçalamamıza yarayan Split metodunun kullanımını ve son olarak öğrendiğim kullanma yolunu sizlerle paylaşacağım. Yaptığım uygulamalarda çok sık kullandığım ve çok sık ihtiyaç duyduğum bu metodu daha iyi bir kullanım şeklini öğrendim ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Paylaşacağım yöntem yapacağımız kodlamalarda daha az kod yazmamızı ve daha anlaşılır daha net bir kodlama yapmamızı sağlayabilir. Şimdi hem normal kullanım şekline hem de diğer yönteme göz atalım.

Öncelikle basit bir örnek vereceğim. Virgül ile birleştirilmiş ve string ifadesine haline dönüştürülmüş rakamları bu metod ile tek tek elde edeceğiz. Bu olayı da iki yöntem ile yapacağız. İlk yöntemde daha az değişken tanımlayacağız ve bu yöntemi yeni keşettim. Bundan sonra kodlama yaparken iki yöntemi de kullanabiliriz. Ancak ben bundan sonra ilk yöntemi tercih edeceğimi belirtmeliyim.

Örnek kodlamaya bakalım.
 

string rakamlar = "15,6,9,32,28,59,74,68,45";
//Rakamları elde etmek için şu şekilde kodlama yapabiliriz.
for (int i = 0; i < rakamlar.Split(',').Length; i++)
{
	//aşağıdaki kodlama ile de herbir değer elde ediliyor.
	Console.WriteLine(rakamlar.Split(',')[i]);
}
//Başak bir yöntem ise aşağıdaki gibi.
string[] dizi = rakamlar.Split(',');
for (int i = 0; i < dizi.Length; i++)
{
	Console.WriteLine(dizi[i]);
}

Görüldüğü gibi ilk yöntemde ekstra değişken olmadan rakamları eldebiliyoruz. Diğer yöntemde ise fazldan bir dizi tanımlıyoruz ve bu dizi ile işlemlerimizi yapıyoruz. 

İyi Çalışmalar!

 

 

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder