Apple dünyanın korunması konusunda oldukça hassas davranan bir şirket.

Apple’dan Çevre Dostu Projeye Muhteşem Destek

Apple dünyanın korunması konusunda oldukça hassas davranan bir şirket. Çevre dostu proje ve bu konuda aktif girişimcilere büyük destekler vermesiyle de bilinmekte aynı zamanda. Kendi kurdukları tesislerde de bu ayrıntıya özellikle dikkat eden şirket, ihtiyaç duydukları enerjinin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin etmektedirler. Çevresindeki iş ortaklarını ve tedarikçilerini de sürekli bu konu hakkında bilgilendiren ve teşvik eden şirket, bu alanda büyük destek sağladığı projelerine yeni bir tane daha ekliyor. Yeni geliştirilen bu proje, dünya ve insanlık adına oldukça ciddi ve büyük bir adım.

Geliştirilen yeni proje, alüminyum üretimi sırasında ortaya çıkan sera gazı ile ilgili. Alüminyum çıkarımı ve üretimi sırasında doğa için oldukça zararlı olan sera gazı salınımı yapmaktadır. Bu projede, sera gazı salınımı sıfıra indirgenerek alüminyum üretimi denendi ve başarılı bir sonuç elde edildi. Apple Şirketi ürünlerinin birçoğunda alüminyum kullanıyor. Özellikle İphone, İpad ve Macbook'larda oldukça fazla miktarlarda alüminyuma ihtiyaç duyulmaktadır. Yeni geliştirilen bu projeye verilen destek sayesinde, artık Apple'ın karbon ayak izininde minimize edilmesi öncelikli hedefler arasında yer almaktadır.

Bu yeni projede adı geçen tek destekçi Apple değil tabii ki. Kanada Hükümeti de büyük yatırımlarla, projenin arkasında durmaktadır. Elysis adını taşıyan bu girişime, Apple ve Kanada Hükümeti birleşerek 144 milyon dolarlık yardımda bulunmuşlardır. Elysis girişiminde, dünyaca ünlü madencilik devleri Rio Tinto ve Alcoa birlikte hareket etmektedirler. Son yüzyılın buluşu olarak değerlendirilen bu proje, dünya ve insanlık adına oluşturulabilecek en güzel uygulamalardan biri haline gelmektedir.

Alüminyum Ve Karbon Gazı

Alüminyum üretim ve oluşumu esnasında, metal çekirdeğinden ayrıştırılması için elektrik iletimine ihtiyaç vardır. Elektrik iletimi sağlanırken de oldukça yüksek miktarlarda karbona ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanması demekte, doğal olarak yüksek miktarda karbon salınımı demektir. Dünya yüzeyinde bulunan karbon gazı miktarı degerlendirildiğinde, % 1’lik bir kısmı, sadece alüminyum ayrışması sırasında oluşmaktadır. Bu orana dikkat ettiğimizde, alüminyum üretimi sırasında açığa çıkan karbondioksit salınımının ne derece ciddi boyutlarda olduğunun farkına varmamız biraz daha kolay olmaktadır. Bu yeni projeye verilen destek ile ilgili Apple bir açıklamada bulundu. Gerekli açıklamayı Apple Şirketi adına, Şirket CEO'su Tim Cook yaptı. En genel hatları ile geliştirilen projeye verilen destek konusunda oldukça mutlu olduğunu bildiren Cook, bu projenin dünya ve insanlık adına umut verici bir adım olduğunu da ifadelerine ekledi. Apple Şirketi, evrenin yararına olacak ve dünyanın ilerleyen yıllara, olabilecek en az olumsuz etki ile transferini gerçekleştirmesine katkı sağlayacak her türlü girişim ve projeyi büyük bir yüreklilikle desteklemektedir. Tim Cook, bu yeni geliştirilen projenin ne kadar iddialı olduğunu görüyor ve hissedebiliyoruz, bu yeni projenin arkasındaki isim olmaktanda şirket olarak gurur duyuyoruz. İlerleyen günlerde, ürettigimiz tüm ürünlerde karbon salınımını bitirmiş olan alüminyumları kullanarak dünya adına bir iyilikte şirketimizin yapacağını da müjdeliyoruz gibi ifadelere de yer verdi. Bu yeni projenin hayata geçirilmesi ve yeterli miktarda alüminyum üretiminin sağlanmasının ardından, şirketin ciddi müşterilerinden birinin de Apple olacağı ortaya çıkmaktadır bu açıklamalardan sonra. Yeni üretilen alüminyumun, üretim maliyetini de ciddi şekilde düşüreceği belirtildi. Apple’ın belirlediği verilere göre operas

yon maliyetleri yaklaşık olarak % 15 oranında bir azalmaya gidecektir. Bu azalma ile ters orantılı olarakta, üretimde de % 15’lik bir artış söz konusu olacaktır. Bu kadar güzel gelişme sizleri heyecanlandırdıysa eğer, tam anlamı ile üretim tarihini merak ediyor olmalısınız. Apple’ın yaptığı açıklamaya göre, bu konu ile ilgili takvimler 2024 yılını göstermekte.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder