Wall Street Journal ın haberine göre Project Libra adı verilen proje ile Facebook dijital para birimi bazlı ödeme sistemine geçiş için çalışma başlattı.

Wall Street Journal ın haberine göre Project Libra adı verilen proje ile Facebook dijital para birimi bazlı ödeme sistemine geçiş için çalışma başlattı. 

Sosyal medya devi Facebook dijital para birimi bazlı ödeme sistemine geçiş için çalışma başlattı. Wall Street Journal in haberine göre Facebook dijital para biriminden ödeme alabilmek için finans firmalarından destek arıyor. Project Libra olarak adlandırılan projenin desteklenmesi için finans kuruluşlarıyla görüştüğü açıklandı. Facebook Visa, MasterCard ve diğer finans kuruluşları ile e-ticaret şirketleriyle birlikte Project Libra projesine destek konusnad görüşmeler yaptığı bildirildi. 

Wall Street Journal ın haberine göre sosyal ağ Visa, MasterCard ve diğer finans ve e-ticaret şirketleriyle birlikte Project Libra adı verilen proje için destek konusunda görüşmeler yaptı. Aralık ayındaki bir rapora göre Facebook un insanların WhatsApp mesajlaşma servisinden para aktarmalarını sağlayacak. ABD dolarına bağlı bir dijital para birimi üzerinden çalıştığı ileri sürüldü. Aralık ayından bu yana proje üzerinde yaklaşık 50 kişinin çalıştığı duyuruldu. 

Perşembe günkü raporda, şirketin görünüşte para biriminin değerini arttırmak ve Bitcoin ve diğer kripto para birimleri tarafından yaşanan fiyat dalgalanmalarından ve düşüşlerinden korunmak için yaklaşık 1 milyar dolar tutarında toplam yatırım yapmak istediğini belirtti. Aynı zamanda para birimini kabul etmek için e-ticaret şirketleri ve uygulamaları edinmeye çalışıyor. 

Facebook rapora doğrudan yorum yapmadı, ancak e-posta yoluyla blok zinciri teknolojisinin gücünden yararlanmanın yollarını aradığını belirtti. 

 

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder