Teknolojinin muhteşem bir hızla geliştiği çağımızda, bu gelişmelerin hayatımıza katkısı tartışmasız bir durumdur.

Teknolojik Vurgun, Uzay Dolandırıcılığı

Teknolojinin muhteşem bir hızla geliştiği çağımızda, bu gelişmelerin hayatımıza katkısı tartışmasız bir durumdur. Büyük katkılarla birlikte, bazı durumlarda olumsuz yanlarınıda yaşamaktayız mutlaka. Ancak Hindistan’da yaşanan dolandırıcılık olayında, teknolojinin böyle olumsuz bir durumda kullanılabileceği konusu duyanları hayrete düşüldü. Bu olay sonrası akıllara gelen düşünce, sanırım bundan sonraki dolandırıcılık olayları da teknolojik kaynaklı bir şekil alacağı ile ilgilidir. Olay her ne kadar trajikomik gibi görünse de, bu yöntemle toplanan para dudak uçuklattı. Olay sırasında gayet büyük bir ciddiyetle çalışan dolandırıcılar, uzay dolandırıcılığına uygun kostümler kullanarak inandırıcılığı arttırdılar. Baba oğul birlikte hareket ederek, uzay çağı teknolojisi konulu büyük bir projeleri olduğunu ve bununla ilgili bir çalışma yürüttükleri konusunda birçok insanı inandırarak dolandırdılar. Bu projenin gelişimi için yatırımcı desteği konusunda eksik kaldıklarını belirterek büyük bir vurguna imza attılar. Bu yöntemle 30 kişiyi dolandıran baba oğul ikilisi, 213.000 dolarlık bir destek zulaladı. Olayın başlı başına bir ilginçlik silsilesi olması bir yana, tüm bu vurgun için uydurulan yalan pes dedirtti. Uzay araştırmalarında kullanılmak üzere anti radyasyon özelliğine sahip bir uzay giysisi geliştirdiklerini ve bu giysinin üretimine geçilebilmesi için Nasa’dan alınacak onaya ihtiyaç duyulduğu yalanını söylediler. Nasa’nın onayına sunulabilmesi için gerekli olan test ve sınav ücretleri için para toparladıkları gibi ustaca bir yalan uydurdular. Projelerine isim bile bulan dolandırıcı baba oğul, Rice Puller adlı icadın, Nasa’nın onayından geçmesinin ardından yüklü miktarda teşvik alacakları konusunda insanları inandırdılar. Bu yalana inanan 30 kişiden, yüklü miktarda ödeme alarak sözde icatlarına destek sağladılar.

Herşey yolunda gibi görünürken, dolandırıcılardan birinin şüpheli hareketlerinden dolayı tedirgin olan bir yatırım ortağı polise şikayette bulundu. Gerçekleştirilen şikayetin ardından yapılan operasyon ile dolandırıcılar yakalandı. Operasyonda ele geçirilen, dolandırıcılık konusu sözde anti radyasyon özellikli elbisenin ise, pirinç levhalar ile kaplanan sıradan bir kostüm olduğu açıklandı. Bu sıradan kostümün bile üretiminin kendilerine ait olmadığı uluslararası online alışveriş sitesi ebay üzerinden, 150 dolarlık bir ücret ile tedarik edildiği öğrenildi.

Asıl traji komik olaylar burada da sona ermiyor maalesef. Dolandırıcıların bu konuda uzman olduğu, daha önceki yıllarda da yılanlardan elde edildiği iddia edilen mistik özellikli bir ilaç olan naagmani satışı ile ilgili vukuatları bulunduğu ve bu olayla ilgilide soruşturma geçirdikleri öğrenildi. Soruşturma sonucunda ceza alarak tutuklandıkları da gelen bilgiler arasında. Dolandırıcılık sayesinde yüklü miktarda bir servete sahip olan ikili, son model arabalara binerek, özel güvenlik görevlileri eşliğinde ultra lüks bir hayat sürmektedirler. Bu defa davanın ne şekilde sonlandırılacağı, şimdiden merak konusu oldu. Ancak dava ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın; ikilinin hayatlarına aynı performansla devam edeceği konusunda herkes hem fikirdir muhtemelen.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder