Elektrikli araba ve Tesla günümüzde zihinlerde canlanan ayrılmaz ikili özelliğinde artık. Çünkü söz konusu olay elektrikli araba çevresinde gelişiyorsa, ilk akla gelen Tesla olmaktadır.

Tesla Yakında Türkiye Pazarına Resmen Giriş Yapacak

Elektrikli araba ve Tesla günümüzde zihinlerde canlanan ayrılmaz ikili özelliğinde artık. Çünkü söz konusu olay elektrikli araba çevresinde gelişiyorsa, ilk akla gelen Tesla olmaktadır. Türkiye’de nadiren de olsa Tesla Şirketine ait otomobillerle karşılaşmamız mümkün, ancak henüz marka tam anlamı ile Türkiye Pazarında yer almamaktadır. Markanın resmi olarak ülkeye girişi şu an için gerçekleşmemiş olsa da, yine de caddelerde farklı modele ait araçlarla karşılaşılmaktadır. Bu karşılaşma şimdilik az sayıda olsada, yakım gelecekte farklı bir boyut alacak gibi duruyor. Tesla’nın CEO’su Elon Musk; son günlerde yaptığı açıklamalarda sıklıkla Türkiye ismine yer verdi. Çok kısa bir süre içerisinde, tüm resmi işlemleri tamamlayarak, 2018 yılı sonuna gelmeden sektörel pazarda yer alacaklarını açıkladı. Özellikle twitter üzerinden yoğun bir sekilde bu konu ile ilgili attığı twitler aracılığı ile, gerekli açıklamalarını yineledi. İş adamı olarak değişik bir yapıya sahip Elon Musk, kendisine yöneltilen her türlü soruya mikro blog servisi aracılılığı ile gayet açık yüreklilikle yanıtlar verip, yorumlar yapmaktadır. Tesla’nın Türk pazarında ne zaman yer alacağına dair açıklamasını da, yine bu servis üzerinden bir Türk takipçisinin sorusu üzerine yaptı. Bu konuda gelişen planlarının, 2018 yılı bitmeden tüm işlemlerini bitirmeleri gerektiği yönünde olduğunu belirtti.

Ünlü CEO, Türk takipçisinin kendisine yönelttiği soruyu yanıtlarken Türkiye hakkında yaptığı onur verici yorumlarla birlikte ülkemize olan sevgisini de dile getirdi. Attığı twitlerde Türkiye hayranlığını sürekli dile getiren Musk, gerekli resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından, Tesla'nın yollara çıkışına Türkiye'de nireysel olarak kendisinin de katılacağını özellikle belirtti. Henüz Tesla’nın sokaklara dökülmesi için resmi prosedürler tamamlanmamış olsa da, Turkiye Tesla için tanıdık bir ülke. Tesla’nın CEO’su Elon Musk; daha önceki aylarda, Ceo’luğunu üstlendiği bir diğer şirket olan SpaceX’e ait çalışmalar için Türkiye’ye güzel ziyaretlerde bulunmuştu. Bu ziyaretler sonrasında ulkemizden ciddi derece de etkilenmiş ve yatırımlarına resmi prosedürlerle birlikte Türkiye’yi de dahil etmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa süreli de olsa bir araya gelmiş ve Anıtkabir ziyaretinde de bulunmuştu. Musk’ın Atatürk’e olan sonsuz saygı gösterisinde bulunduğu paylaşımları, yoğun ilgi görerek beğeni rekorları kırmıştı.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder