Sayısı neredeyse 1000 taneye yaklaşan otomobillerin sergilendiği Cenevre Otomobil Fuarı; Palexpo sergi merkezinde çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Bütün Ayrıntıları İle Cenevre Otomobil Fuarı 2018

Sayısı neredeyse 1000 taneye yaklaşan otomobillerin sergilendiği Cenevre Otomobil Fuarı; Palexpo sergi merkezinde çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 8-18 Mart tarihlerini kapsayan aralıkta yapılan organizasyon, bu yıl 88. kez düzenlendi. Basın mensupları ve ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken fuar, lüks otomobil severler için oldukça eğlenceli bir gün geçirmek adına bir vesile oldu. Cenevre otomobil fuarı, otomobil sektörü için dünyanın en önemli fuarlarından kabul edilmektedir. Yaklaşık olarak 700 bin kişiyi ağırlayan fuarda, teknolojinin son ilmeği ile işlenen, dudak uçuklatan fiyatları ve rüzgarla yarışabilecek hız limitine sahip çok sayıda araç yer aldı. Hız tutkunlarının rüyalarını süsleyen araçlarla karşı karşıya kalmak oldukça eğlenceli dakikalar geçirmelerine aracılık etti.

Fuar alanında toplam 110 bin metrekarelik bir bölüm üzerine 220 adet stantla hizmet verildi. 1905 yılında ilk olarak görücüye çıkarılan araçların ardından yaklaşık olarak 19 yıl kadar yerel bir şekilde devam ettikten sonra, 1924 yılının ilk aylarında tüm dünyada adından bahsettirerek uluslararası fuar olarak kabul görmüştür. Ayrıca dünyaca ünlü birçok firmanın yanı sıra, Türk markalarının da yer alması sevindirici haberlerdendir. Cenevre Otomobil Fuarının bir diğer önemli özelliği de, her sene yılın otomobilinin bu fuarda seçilmesidir. 23 ülkeden yaklaşık 60 tane sektörel gazetecinin jüri üyeligini yaptığı değerlendirme de bu yılda yılın otomobili seçimi yapıldı. Heyecanlı dakikakaların yaşandığı fuarda, yılın otomobili olarak aday olan marka ve modellerden finale kalanlar: Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, Bmv 5 Serisi, Citroen C3 Aircross, Kia Stinger, Seat İbiza ve son olarak Volvo XC40 diğer değerlendirmeleri geçerek son düzlüğe ulaşabilmişlerdir. Puanlama tablosunda, en yüksek puanı alan otomobil yılın otomobili seçildi. Bu tabiri gururla taşıyan marka ve model ise; 325 puan ile Volvo XC40 oldu. 242 puan ile 2. lik tacını alan Seat İbiza’yı, 226 puan ile BMV 5 Serisi takip etti. Fuara katılan her model ayrı ayrı göz kamaştırdı aslında. Seri otomotivlerin yanı sıra, konsept tasarım ürünlerde ilgi odağı oldu.Fuar da yer alan her stand birbirinden yeni ve farklı tasarımlarda otomobillere yer açarken, her standda bir yıldız model ışıldayan duruşu ile kendini belli ediyordu.

Cenevre otomobil fuarını heyecanla bekleyenlerin oldukça etkili sebeplerinden biriside; Wolkswagen I. D. Vizzion’un fısıltıyla başlayan sessiz çığlıkları idi. Firmanın en son sürüm, güncel teknolojinin yansımasında oluşturduğu ve elektrikli grubunda yer alan model otonom sürüşün yayginlaşmasının ardından oldukça yoğun bir talebe maruz kalacak gibi görünüyor şimdiden. Seri üretime geçmek için yaklaşık olarak 15 yıllık bir süreç gerekse de, fuar da bulunan diğer tüm araçlarında seri üretime geçmesi için minimum 4 yıl gibi bir süre gerektiğide dip not olarak belirtildi. Dış görünüş olarak, ışıltısı ile ayrı bir heyecan uyandırsa da, herhangi bir otomobilden pekte farklı olmayan bu model; esas farkı kapıları açıldıktan sonra belli etmektedir. Hologram teknolojisinin yer aldığı araçta, alışılan kalabalık parçalar tamamen saf dışı bırakılmıştır. Yani konsolda bulunan direksiyon, gösterge ekranları vs tamamen kaldırılmış, iptal edilmiştir. Sesli ve görsel komut ve sinyallerle trafik akışında yer edinecek bu araç, gelecekte teknolojiyi tamamen başka bir yöne kaydıracak; aklımızda ki trafik şemasını bile kökünden değiştirecektir. Wolkwagen’in yanı sıra, fuarda ilk kez görüntülenen başka bir modelde SEAT’ın kendi içerisinde bağımsız olarak bir yan marka olarak ürettiği CUPRA oldu. Elektrikli serilerinin yanı sıra farklı modellerinde yer aldığı fuar, Cupra’ya ait modellerin kamuoyuyla ilk tanışmalarına da ev sahipliği yapmış oldu.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder