Bir dönemin efsane oyun konsolu Atari, Ataribox adlı gelişmiş oyun konsolu ile geri dönme müjdesini verdi.

EFSANE OYUN ATARİ GERİ DÖNÜYOR

Bir dönemin efsane oyun konsolu Atari, Ataribox adlı gelişmiş oyun konsolu ile geri dönme müjdesini verdi. Ülkemizde de bir zamanların en popüler oyunu olan Atari, nostaljiyi koruyarak eski Atari modellerinden de ilham alıp, yeni tasarım ve içeriğe sahip oyun konsolunun Mayıs ayında ön siparişe sunulacağını duyurdu. Uzun yıllardır oyun konsolu üretmeyen Atari şirketi, 1993 yılında ürettiği Jaguar oyunu ile istediği ilgiyi ve başarıyı göremeyip hüsrana uğramıştı. O günlerden bu zamana firma defalarca el değiştirip hatta iflasın eşiğinden dönmesine, rağmen ayakta durmayı başarmıştır. 20 yıldır yeni bir oyun konsolu üretmeyen Fransız firma, Ataribox ile sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Atari, cihazını dünyanın en geniş sosyal destek platformu olan İndiegogo sitesi üzerinden satışa sunulacağını duyurdu.

Ataribox’ ın Özellikleri

Ataribox SD kart destekli ve dörtlü USB giriş bağlantılı bir cihaz olarak modifiye edildi. Ayrıca HDMI bağlantısı ile yüksek çözünürlüklü cihazlara bağlanabilme özelliğine sahip gözüküyor. Etkileyici kasası ve rengi ile de günümüze göre uyarlanmış olan konsol oyun severlerden tam not alacak gibi. Ahşap ve cam karışımı ile üretilen kasada kırmızı ve siyah renkler kullanılmış. Cihaz içeriği AMD işlemci ve Radeon Graphics teknoloji ile üretilmiş. Ayrıca cihazın Linux tabanlı üretildiği gözüküyor. Tv ve bilgisayara da bağlanabilme özelliğine sahip olduğu için internette dolaşma, sosyal medya, uygulamalar gibi etkinliklerin rahatça yapılabileceği belirtiliyor. Ayrıca Linux tabanlı olmasının bir diğer avantajı ise, işletim sistemlerine erişilebilir ve diğer platformlardan oyun yüklenebilir olmasıdır. Bunun yanında klasik Atari oyunlarının da cihazda yüklü olması sevenlerine nostalji keyfi yaşatacak gözüküyor. Satış fiyatının tam olarak açıklanmamasının yanıda tahmini olarak 250 ile 300 dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

Atari Tarihi

1972 yılında kurulan Atari şirketi, ilk ürettiği Pong oyunu ile adeta bir çağın başlangıcı oldu. Pong iki boyutlu bir tenis oyunudur. Jetonla çalışan oyun, oyun salonlarının popülerliğininde artmasını sağlamıştır. Yine 1972 yılında üretilen ilk video oyunu olan Magnavox Odyssey de evlere giren ilk video oyunu olma özelliğini taşıyor. Iki beyaz kutu ve tüfeklerden oluşan oyunda 27 adet oyun, iki kişiyle oynanıyordu. 1977’ de üretilen Atari 2600 oyun konsolu ise ülkemizde 80’lerden sonra bilinmeye başlanmıştı. Magnavox Odyssey’ in geliştirilmiş hali olan oyun ülkemizde büyük ilgi görmüştü. Commodore 64 bilgisayarlarının da çıkması ile birlikte yeni oyunlar geliştirilmiş ve günümüzdeki bilgisayar oyunlarınında temeli atılmıştır. Japon yapımcılarının da piyasayı keşfetmesi Nintendo’ nun üretilmesini sağlamış ve Super Mario oyununun da doğuşunu sebep olmuştur. Günümüzde hala en sevilen oyunlardan biri olan Mario oyunu, eğlence dünyasına yeni heyecanlar katmıştır. Bütün bu gelişmelerin ardından sürekli yenilenen oyun konsolları, Playstation’ın üretimiyle günümüz çocuklarının ve gençlerin dünyasında yeni bir devrin başlangıcını sağlamıştır.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder