Dü İnstagram, geçtiğimiz aylarda yapacağı güncelleme ile sesli ve görüntülü arama özelliği ile üyelerinin karşısına çıkacağının sinyallerini vermişti.

Instagram Sesli Ve Görüntülü Arama Özelliği İle Yeniliğe Gidiyor

Dünyanın en kalabalık kullanıcısına sahip sosyal medya platformlarından olan İnstagram, geçtiğimiz aylarda yapacağı güncelleme ile sesli ve görüntülü arama özelliği ile üyelerinin karşısına çıkacağının sinyallerini vermişti. Uzun zamandan beri Facebook, WhatsApp gibi sosyal medya uygulamaları bu özelliği kullanıma sürmüştü ve kullanıcıları tarafından da çok beğenilerek neredeyse her bireyin telefonunda yer edinmişti. Hatta öyle ki normal operatörden arama yerine çoğu insan WhatsApp görüntülü ya da sesli aramayı tercih ediyor. Bu özellikleri sayesinde hatırı sayılır derecede müşteri potansiyeline çoktan sahip oldular. Instagram’da da bu talebi görmüş olacak ki, iletişim pazarındaki rekabette yerini sağlamlaştırma adına yeniliğe gitme kararı almış gözüküyor. Elbetteki bu durum en çok aktif İnstagram kullanıcılarını memnun edecektir. Instagram kullanıcılarının fotoğraf paylaşarak kendi profillerini oluşturduğu bir sosyal iletişim ağıdır. Ilk başta İphone telefonlar için yazınlan bu uygulama, sonrasında tüm Android telefonlarda da kullanıma uyumlu hale getirilmiştir. Türkiyede’de ciddi sayıda kullanıcıyı bünyesinde barındıran İnstagram günlük hayatta çekilen fotoğrafları sınırsız bir sürede paylaşma fırsatı sunuyor. Diğer sosyal uygulamalar gibi hem başkalarını takip edebilir hemde başkalarının sizi takip etmesine izin verebilirsiniz. Instagram’ım çok çeşitli kullanım alanı var, kimi insan kendi rutin hayatını paylaşır, kimi çocuğuyla yaptığı bir etkinliği, yemek tarifi paylaşır, gittiği bir mekanı, yaptığı sunumu, beğendiği elbiseyi, yazdığı kitabı, kimi kullanıcı ise ticari amaçlı kullanır, bu platformdan para kazanır. Instagram tüm bu kullanım amaçlarını sınırsız tutmuştur ve üyelerinin özgür iradesine bırakmıştır. Özellikle son dönemde internet üzerinden alışverişin de yaygınlaşması ile büyük firmaların reklam platformu haline gelmiştir. Bu durum elbetteki İnstagram’ın kar oranını ciddi anlamda büyütmüştür.

Planlanan Yenilik Nasıl Olacak?

Meraklı İnsatagram kullanıcıları Android uygulamaları içinde sesli ve görüntülü arama simgelerinin eklendiğini farkettiler. Çoğu uygulama güncellemesi gelecekte sunulacak olan yeniliğinde habercisi olur her zaman. Program geliştiriciler yeni güncellemelerle adım adım getirilecek olan yeniliğin kodlarını da yüklemiş olurlar Android’lere. Buna göre İnstagram’ın şuan kullanılan Direct Message (DM) penceresine sesli ve görüntülü arama butonunun yerleştirileceği tahmin ediliyor. Aslında bu söylentiler Ocak ayından beri dile getiriliyor. Ancak şirket yöneticileri sessiz kalmayı tercih ettikleri için iddiadan öteye gidilemiyordu taa ki yapılan son güncellemelere kadar. Güncellemelerle birlikte uygulamanın içine gizlendiği anlaşılan sesli ve görüntülü arama özelliği kullanıcılarını da heyecanlandırmış gözüküyor. Instagram’ın Giphy GIF özelliği de sunulmadan önce bu şekilde kullanıcılar tarafından farkedilmişti. Şirket yine güncelleme sırasında bu özelliğin kodlarını hissettirmeden yüklemişti ve bunun anlaşılması ile bir hafta sonrasında sunum sağlanmıştı. Görüntülü ve sesli arama yapımı alt yapı olarak karmaşık bir sistem olduğu için daha titiz bir çalışma gereklidir. Instagram gibi büyük bir şirketin kullanıma sürüldüğü anda herhangi bir aksaklık yaşamaması gerekir. Bu durumda elbetteki kullanıcılarının yoğun eleştirilerine maruz kalacakları bildikleri için adımlarını daha sağlam atmayı planlıyorlar. Snapchat’in düştüğü duruma düşmeyi elbetteki istemezler. Ve yaptığı yenilik ile üyelerini hayal kırıklığına uğratan Snapchat gibi kullanıcı düşüşü yaşamaktan ve piyasadaki itibarının zedelenmesinden çekinirler. Instagram bu getireceği yeni özelliği ile Facebook’ la beraber rekabeti kızıştırak gözüküyor. Messanger özelliği bulunan Facebook, 2013 yılında sesli, 2015’de ise görüntülü arama özelliğini takipçilerinin kullanımına sürmüştü. Yalnız İnstagram’ın Facebook’tan farkı getireceği bu özelliği ile herhangi bir parasal gelir elde etmeyecek olması. Elbetteki bu durum kullanıcıların uygulamayı daha fazla tercih etmesini ve gezinmesini sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder