Türkiye’de son yıllarda akıllı telefon üreticisi sayısında artış gözlemlenirken bu yerli telefonlardan biri olan KAAN da piyasada adını duyurmaya devam ediyor.

KAAN N2 İNCELEMESİ

  Türkiye’de son yıllarda akıllı telefon üreticisi sayısında artış gözlemlenirken bu yerli telefonlardan biri olan KAAN da piyasada adını duyurmaya devam ediyor. 1989 yılında Ankara’da kurulan Başarı Elektronik’e ait olan KAAN ilk yerli akıllı telefonlardan biridir. 4,5 G’yi destekleyen bu ürün, erişilebilir fiyatı ile tüketicinin dikkatini çekmeyi başarmış gözüküyor. Üretici en son ürettiği KAAN N2 ile çalışmalarına devam ediyor. Bu yazımızda sizler için KAAN N2’nin tasarım, donanım, ekran, yazılım gibi özelliklerini inceledik.

Tasarım

  KAAN N2, tasarım olarak piyasadaki akıllı telefonlardan farklı gözükmüyor. 5.7 inç büyüklüğünde ekranı ve 18:9 HD Plus görüntü kalitesine sahip telefon oldukça şık gözüküyor. Yuvarlak köşe uçları ile elde kavrama kolaylığı sağlıyor. Metal kasası ve 2.5D cam ile kaplı olan KAAN N2 böylece leke oluşumunu minimuma indiren ekran kaplamasına sahip. Sanal navigasyon tuşları ile kullanıcı arayüzünde gezinmeyi kolaylaştırıyor. Ekranın üst kısmında 8 MP ön kamera ve LED gösterge ışığı ile birlikte ahize hoparlörü bulunuyor. Sağ kenarında ses kontrol tuşları ve güç düğmesi bulunan KAAN N2, alt kısımda ise microUSB girişi ve hoparlör ızgaraları mevcuttur. Çift arka kameraya sahip olan telefon yanında çift tonlu flaş ve yine üst kısımda bulunan parmak izi tarayıcısı ile dikkat çekiyor.

Ekran

  5.7 inç büyüklüğüne ve 18:9 HD Plus görüntüsü ve ekranı yüksek renk oranı ile üreticinin dikkatini çekmiş gözüküyor. Ekran parlaklığı bulunduğu ortamın ışık yoğunluğuna göre otomatik olarak ayarlanıyor. Ekranı miraVision teknolojisi üretilen KAAN N2, kullanıcıların resim modunu canlı, kişiselleştirilmiş ya da standart olarak ayarlamasını kolaylaştırıyor. Ayrıca renk sıcaklığı, keskinlik, doygunluk gibi değerleri manuel olarak değiştirme imkanı tanıyor.

Donanım ve Performans

  8 çekirdek, 1,5 GHz 64 bit işlemci ve 4,5 G LTE’ ye sahip telefona 3 GB RAM ve 32 GB(128 GB artırılabilir) hafıza eşlik ediyor. Bu özelliklerle birlikte günlük performansının, arka planda uygulamalar çalışırken dahi etkilenmediğini söyleyebiliriz. 32 GB’lik hafıza yeterli gelmediği durumlarda telefonda var olan Google Fotoğraflar uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun yanında microSD kart ile max 128 GB ye kadar telefonunuzda yer açabilirsiniz.

Pil

  3000 mAH Li-Ion batarya ile işlem yapan KAAN N2, 24 saatlik ihtiyacı karşılaması açısından olumlu gözüküyor. Batarya performansı olarak video izlemek, müzik dinlemek, mesajlaşmak, sosyal medyada gezinmek gibi eylemlerin ardından kullanıcılarının memnun olduğunu gözlemledik. Akıllı güç tasarrufu özelliği ile pil ömrünü 2 güne kadar çıkarmak mümkün. Kullanıcının isteğine bağlı olarak pil tasarruf özelliği ile telefonun performansı minimuma indirgenebiliyor. Ayrıca DuraSpeed adındaki özelliği ile uygulamaların arka planda çalışması ayarlanabiliyor.

Yazılım

  KAAN N2 Android Nougat 7.0 işletim sistemine sahiptir. Genellikle Google’nin ön yüklü uygulamalarına yer verilmiştir. Gmail, Google Chrome, Google Fotoğraflar, YouTube, Google Haritalar yine her telefonda olduğu gibi bu androidde de mevcuttur. KAAN N2’ nin yerleştirdiği uygulamalar ekranda bulunan KAAN dosyasında görülür. Kaan Haberler, Kaan Hava, Kaan Launcher, Cellograf ve AppMarket gibi uygulamaları bu dosyada taşır.

Kamera

  13 MP ve 8 MP iki kamerası var arkasında. 8 MP çözünürlüklü kamera 120 derece dönebilme özelliğine sahiptir. Bu sayede daha geniş alan fotoğrafları çekebiliyor. Ancak kullanıcı yorumlarında 8 MP olan ikinci kameranın fotoğraf çekme kalitesinin yeterli gözükmediğini söyleyebiliriz. Gündüz çekimlerinde kalite olarak başarılı gözüken KAAN N2, gece çekiminde ise net olmayan görüntüsü ile karşımıza çıkıyor. Video çekiminde de 1080p çözünürlüğe sahip videolar ile ağır çekim videolar da çekebiliyor.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder