Eskiden içerisindeki poz sayısı sayılı olan fotoğraf makinaları vardı. Bundan 10 yıl öncesine kadar sadece özel günlerde ortaya çıkarılan fotoğraf makinalarının,

Snapchat’in Yenilenmiş Hali Kullanıcılarını Hayal Kırıklığına Uğrattı

Eskiden içerisindeki poz sayısı sayılı olan fotoğraf makinaları vardı. Bundan 10 yıl öncesine kadar sadece özel günlerde ortaya çıkarılan fotoğraf makinalarının, kameraların yerini, şimdilerde her evde her bireyin elinde olan akıllı telefonlar almış gözüküyor. Sosyal medya uzmanları, bu telefonların iletişimde kullanımı konusundaki hoşnutluğu iyi analiz etmiş olacak ki, her yıl yeni bir sosyal ağ uygulamasını piyasaya sürüyorlar. Snapchat’de fotoğraf ve video çekmeyi seven insanlar için yazılmış bir programdır. Akıllı telefon ve tabletlere indirilebilen bu program insanların fotoğraf ve videolar çekerek ve bunları eğlenceli efektlerle süsleyerek sosyal ağlarda paylaşmalarını sağlıyor. Genellikle genç nesilin sevdiği ve kullandığı bu uygulama kullanıcılarına keyifli vakit geçirtmeyi hedefliyor. Gençlerin çektiği video ve fotoğrafların üzerine eğlenceli notlar yazarak bunları kendi aralarında paylaştığı bir sosyal platformdur. Uygulamanın diğerlerinden farkı paylaşımınız 1 ile 10 saniye arasında gözükmesi ve sonrasında paylaştığınız arkadaşlarınızda kaybolmasıdır. Bu özellikleri sayede gençler arasında popüler olan Snapchat’i kullanmak da bir o kadar kolay. Uygulamayı indirdikten sonra sizin adınıza bir oturum açıp ardından tanıdığınız kişileri kişisel sayfanıza ekleyebilirsiniz. Uygulamanız artık video ve fotoğraf çekip paylaşmak için hazırdır. Ekranın ortasındaki düğmeye kısa basarak fotoğraf çekebilir uzun basarak saniyesini ayarlayabilir videonuzu çektikten sonra istediğiniz arkadaşınızla paylaşabilirsiniz. Ayrıca filtreleme ve eğlenceli notlar yazma fonksiyonunu da kullanarak paylaşımınızı daha süslü hale getirebilirsiniz.

Yenilenen Haliyle Snapchat

Yeni tasarımıyla son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Snapchat, hikaye paylaşım özelliği bulunan Facebook, WhatsApp ve İnstagram’ı rekabette geride bırakmayı hedefliyor gözüküyor. Bu amaçla yenilenen uygulama önceki gibi kamera ile açılıyor,ekranın sol tarafında arkadaşlarınızın içerikleri ve sağ tarafta ise yayıcıların ve popüler kullanıcıların içeriklerine yer ayırmış gözüküyor. İçerik göstermede sıra ile değil de kullanıcının en çok izlediği paylaşımlar ön plana çıkıyor. Bu yeni haliyle insanlar arasında daha popüler olan içerikleri yayınlamaya öncelik veren Snapchat yine kişinin ilgi alanına göre reklam yayınlamaya devam edecek. Ayrıca yenilenen tasarımda yeni bir navigasyon, bir arama çubuğu ve canlı hikayeler de içeriyor. Eklenen arama çubuğu ile daha kısa zamanda merak edilen içeriği kolayca bulmanız mümkün. Mesela arama çubuğu ile bulduğunuz arkadaşınızın ismi çıktığı anda sohbete kolayca başlayabiliyorsunuz. Ayrıca arama çubuğunda enson görüştüğünüz kişinin ismi de karşınıza çıkıyor. Snapchat son olarak ‘bizim hikayemiz’ adında bir bölümle canlı hikaye kısmı da eklemiş içeriğine.

Yenilenmiş Hali Kullanıcılarını Hayal Kırıklığına Uğrattı!

Snapchat yenilenmiş halini yayınladıktan sonra ki ilk üç aylık gelirini 230,66 milyon dolar olarak açıkladı. Ancak bu kar ile birlikte net zararının 385,87 milyon dolar olduğunu belirtti. Bu oranın beklenen tahminlerin altında olduğunu duyurdu. Bu durumun nedeni kullanıcıların yenilenen Snapchat’ i beğenmemesi oldu. Medya içeriğini ‘arkadaşlar’ kısmı ile ayırmaya odaklanan yeni Snapchat, yapılan diğer güncellemelerle birlikte meraklıları tarafından kullanışsız olarak görüldü. Hatta kimi kullanıcılar tarafından imza kampanyası başlatılarak yapılan güncellemenin geri alınması hedeflendi. Bu kapsamda 800 bine aşkın imza toplandı. Snapchat CEO’su Evan Spiegel yaptığı açıklamada geçen yıl 166 milyon olan kullanıcı sayısının bu yıl 191 milyona ulaştığını ve beklenmeyen bu kar oranınındaki düşüşü iyileştirmek için kullanıcıların beğenmediği uygulama özelliğini geliştirerek yükseltmeyi hedeflediklerini açıkladı. Beklenenin aksine yenilenen uygulama özelliklerinin eski haline getirilmeyeceğini de belirten Spiegel, bunun aksine bu uygulamanın beğenilmeyen tarafları üzerinde durularak, kullanıcıların istekleri doğrultusunda yapılanmaya gidileceğininden söz etti.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder