Uber, geçtiğimiz aylarda da gündeme gelen Dubaili rakibi Careem'i satın almak için bir kez daha harekete geçti.

Uber, geçtiğimiz aylarda da gündeme gelen Dubaili rakibi Careem'i satın almak için bir kez daha harekete geçti. Çıkan yazılı haberlere göre Uber, daha önce 1.7 milyar dolar olan teklifini 3.1 milyar dolara çıkardı. Bu teklif ile iki şirketin anlaşmaya vardıkları bildiriliyor.

Careem şirketinin devralınma yasal süreci 2020 yılının ilk çeyreğinde olması beklenmektedir. Careem şirketi devir işlemlerinden sonra markasını koruyarak Uber şirketinin bir yan kuruluşu olacak.

Yanı sıra Uber'in Orta Doğu bölgesindeki büyük pazarlarda tüm ulaşım, teslimat ve ödeme şirketlerini satın alacağı söyleniyor.

Uber' in CEO ' su olan Dara Khosrowshahi bu birleşmenin vizyonunu ve önemini şu sözlerle dile getirdi . “Bu platformumuzun gücünü dünya çapında genişletmeye devam ettiğimiz Uber için önemli bir an. Yenilikçi yerel çözümler geliştirme konusunda kanıtlanmış bir yeteneğe sahip olan Careem, Orta Doğu'daki kentsel hareketliliğin geleceğini şekillendirmede ve bölgedeki en başarılı girişimlerden biri olmasında kilit bir rol oynadı. Careem'in kurucuları ile yakın çalışarak, dünyanın bu hızlı hareket eden bölümünde, sürücüler ve yolcular için olağanüstü sonuçlar sağlayacağımıza eminim, ” diyerek Ortadoğudaki diğer satın alma projelerinin alt yapı sinyallerini de bizlere vermiş oldu .

Careem şirketi ise birleşmeyi kendi markamızı ve hizmetlerimizi ile Uber bünyesinde, bağımsız olarak çalışmaya devam ettireceklerini kullanıcılarına bildirdi . Careem, müşterilerinin sevdiği her şeyi, ismini, uygulamasını ve markasını elinde tutacağını bu birleşimin mobilite ve gelişmiş hizmetler üzerindeki dönüştürücü etkisini, hızla büyüyen, genç ve hareketli bölgemizde Uber'le güçlerimizi birleştirerek bölgenin ulaşım altyapısını iyileştirme, farklı bir mobilite hizmeti sunma, teslimat ve ödeme seçenekleri konusundaki ortak kabiliyetimizi hızlandırması vizyonu ile anlaşmaya vardıklarını ekledi .

Careem, Türkiye’de operasyonlarına şu an olduğu gibi regülasyona uygun şekilde tahditli ve tahsisli plakalı taksilerle devam ettiğni biliyoruz. Önümüzde ki günlerde daha önce Careem kullanan şoför ve yolcuların yorumları merakla beklenmektedir.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 1 yorum yapılmış.

  • ENGINIEER -

    Açıklayıcı güzel bir makale elinize saglik 👍🏼

Yorum Gönder