Bu yazımdaçoklu mail ve dosya gönderimi yapabildiğim Email sınıfını paylaşıyorum.

Email Sınıfı (Çoklu Mail ve Dosya Gönderimi)

Bu yazımda bloğumda kullandığım, çoklu mail ve dosya gönderimi yapabildiğim Email sınıfını paylaşıyorum. Maillerimi özellikle bloğuma gelen soruları cevaplamak için yazmış olduğum bu sınıfı kullanıyorum. Yazımın devamında ekran görüntüsünü de sizlerle paylaşacağım. Oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Yine projelerimize direk olarak ekleyip kullanabileceğimiz bir sınıf. Birden fazla kişiye mail atabiliyor ve istediğimiz kadar da dosya gönderebiliyoruz. Şimdi bu sınıfa ve nasıl kullancağımıza bakalım.
 

Kod Başlığı
    [AcceptVerbs(HttpVerbs.Post)]
    [ValidateInput(false)]
    public ActionResult Mail(string MailBaslik, string MailIcerik, string MailAdres)
    {
      List<Attachment> dosyalar = new List<Attachment>();
      foreach (string isim in Request.Files)
      {
        var file = Request.Files[isim];
        dosyalar.Add(new Attachment(file.InputStream, file.FileName) { });
      }
      Mail m = new Mail(
        "smtp.live.com", 
        587, 
        mail_hesap_adi@hotmail.com, 
        "mail_sifre", 
        mail_gonderen@hotmail.com, 
        "Bu email mehmetduran.com'dan gönderilmiştir.", 
        true
        );
      m.Gonder(
        new List<string>() { MailAdres }, 
        MailBaslik, 
        MailIcerik, 
        dosyalar);
      return View();
    }

Bu şekilde yazdığımız sınıfı kullanarak istediğimiz sayıda kişiye istediğimiz kadar dosyayı (mail sunucusunun kotasını aşmamak koşuluyla) istediğimiz mail sunucusu ile gönderebiliyoruz. Şimdiye dek hem dosyalı hem de dosyasız birçok mail gönderimi yaptım ve bir sorun yaşamadım. Sitemde kullandığım email formunun görüntüsü ise aşağıdaki gibi.

Mail göndermek için mail adreslerini, mail başlığını ve mail içeriğini sayfadaki kontrollerden alıyorum. Mail içeriği için FCK editör kullanıyorum ve içerik için oldukça esneklik sağlıyor. Dosya gönderimi için ise jQuery kullanarak dosya nesneleri oluşturuyorum ve bu nesnelerden seçtiğim dosyaları alıyorum.  Tüm bu girdileri alıp yazdığım sınıfı kullanarak maili gönderiyorum.

Altta yer alan kısımda ise mail atarken kullanacağım ayarları tuttuğum ve düzeltebildiğim formu görüyorsunuz. Mail atarken kullanacağımız bilgileri veritabanında ya da herhangi bir belgede tutup, bu şekilde tamamen dinamik bir sistem oluşturabiliriz. Böylece istediğimiz mail sunucusunu, mail hesabını kullanabiliriz.

Şu anda bu sistemi kullanıyorum ve sorunsuzca maillerimi gönderebiliyorum. Özellikle siteme gelen soruları cevaplamak için bu formu kullanıyorum. Umarım kullanmak isteyenlere de faydalı olur.


İyi Çalışmalar.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder