Facebook sürekli getirdiği yenilikler ile kullanıcılarına daha gelişmiş bir platformda paylaşım yapmanın zevkini yaşatıyor.

Facebook Geçmişinizi Silmek Artık Çok Kolay

Facebook sürekli getirdiği yenilikler ile kullanıcılarına daha gelişmiş bir platformda paylaşım yapmanın zevkini yaşatıyor. F8 konferansı öncesinde de uygulamaya geçirecekleri birçok yenilik ile ilgili kullanıcılarına müjdeyi verdi. Bunlardan en çok dikkat çeken ise, facebook geçmişinizin bundan sonra silinebiliyor olması. Mark Zuckerberg, şu an için henüz kullanıma sunulmasa da, yakın bir zamanda dev sosyal medya platformunda bu yeniliğin başlayacağının müjdesini verdi. Facebook gecmişine bir perde çekmek isteyen tüm kullanıcılar, tek tuşla geçmişte bulunan paylaşımlarının tamamını yok etme ayrıcalığına sahip olabilecekler. Facebook sayfanızda bulunan gizlilik tercihlerinin hemen yan tarafına eklenecek olan geçmişi temizle yani Clear History sekmesi ile, platform geçmişinizi tek hamle ile yok edebileceksiniz. Mark Zuckerberg, uygulamaya getirilen bu yeniliğin, internet tarayıcıları üzerinde yer eden, geçmişi ve çerezleri temizleme işlemi ile aynı mantıkla işledigini ve bu noktadan esinlendikleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Cambridge Analytica ile ilgili yaşanan skandalın ardından, Facebook kullanıcıları üzerinde büyük güven kaybına sebep oldu. Bundan dolayı ciddi şekilde değer kaybına uğrayan uygulama, Mark Zuckerberg’in verdiği ifadenin ardından kısa bir süre sonra kayba uğradıkları değeri yeniden kazanma yolunda adım attı. Mark Zuckerberg’in ifadesinin ardından samimiyetine inanan kullanıcılar, platform konusunda biraz daha ılımlı düşünmeye başladı. Ancak, yine de yaşanan olaylar sonucunda akıllarda ki soru işaretleri tam anlamı ile yok olmadı. Facebook üzerinden tanımlanan geçmişi silme özelliği, kullanıcılara bir nebze de olsa güven aşıladı. Bu şekilde artık gecmişte giriş yapılan ve kullanılan tüm uygulamalardan aklınızda soru işareti kalmadan kurtulabilecek ve hesabınızdan kalıcı olarak, tek sekme ile yok edebileceksiniz. Veri ihlali skandalından sonra, kullanıcılar tarafından kaybolan itibarlar ve güven duygusunu yeniden kazanmaya yönelik hareket ve uygulamalar içerisine giren Facebook, kullanıcılara yönelik olduğu kadar geliştiricileri içinde hazırlanan bir çok yenilikten bahsetti. Bu yeniliklerin de etkisi ile, kişisel verilerin korunması ile ilgili her türlü şüphenin, şu an için olmasa da zamanla azalması yönünde beklenti içinde oldukları aşikar bir durumdur. Ancak şöyle istisnai bir durum da söz konusudur. Dünyanın en büyük ve en geniş kullanıcı ağına sahip sosyal medya platformu Facebook, son kullanıcı deneyimini daha üst seviyeye çıkarabilmek ve geliştirebilmek için, etkinlikleriniz, paylaşımlarınız ve beğenileriniz konusunda belirli bir düzeyde bilgi sahibi olması gerektiğini savunuyor. Marc Zuckerberg’in bu konu da yaptığı açıklama ise şu şekildedir: “ Tarayıcınız üzerinden çerez ve reklam içeriklerini yok ettiğinizde, deneyim kaliteniz oldukça düşmektedir. Bu yüzden de girdiğiniz her sitede sil baştan oturum açmanız ve bazı şeyler hakkında yeniden yapılandırmaya başvurmanız gerekmektedir. Tüm bu durumlar Facebook içinde geçerli olmaktadır.”

Bu açıklamadan anlaşılacağı üzere, her ne kadar kullanıcıların içini rahatlatması yönünde olumlu bir gelişme gibi görülse de; aslında Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’e göre çok ta tasvip ettiği bir durum değil gibi gözükmektedir. Bu gönülsüzlüğe tek sebep olarak, kullanıcı deneyiminin olumsuz etkilenebileceği düşüncesini sunan Zuckerberg, yine de bu yeniliğin uygulamaya yansıyacağını bildirdi. Konu ile ilgili kesin bir tarih verme konusunda bir belirsizlik yaşansa da, önümüzde ki aylarda çokta uzağa gitmeden başlanılacağı bilgisini paylaştı. Bu da demek oluyor ki, 1 - 2 aylık bir süreç sonrasında, Clear History kullanım alanınıza girmiş olacak. Facebook’un bundan sonraki süreçte te oldukça güz

el yenilikler üzerinde çalıştığı ve bu konuda uzman bir kadrodan da yardım aldığı kulağa gelen dedikodular arasında. Bundan sonra kullanıcıların platform üzerinde çok ta keyifli zamanlar geçireceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder