Güney Kore Abd'den Hızlı Davrandı.!

Güney Kore Abd'den Hızlı Davrandı.!

Dünyada 5G Kullanmaya Başlayan İlk Ülke Olduğunu Açıkladı.

SEOUL / NEW YORK - Her iki taraf da dünyanın ilk ticari beşinci nesil kablosuz ağını başlattığını iddia ettiği gibi ABD ve Güney Koreli telekom şirketleri arasında sert bir savaş başlamıştı.

ABD'nin en büyük cep telefonu operatörü ve internet sağlayıcısı Verizon’un beklenenden önce harekete geçeceği söylentileri üzerine erken davranan Güney Kore normalde cuma yapacağı lansmanı öne çekti. Nitekim resmi haber ajansı Yonhap’ın aktardığına göre ülke Minneapolis ve Chicago’da 5G’yi kullanıma açan Verizon’dan hızlı davrandı, böylece 5G konusunda bir ilke imza atıp ABD, Çin ve Japonya’yı geride bıraktı.

Dünyanın ilk 5G ağı ünvanını kazanan Güney Kore ağı geliştireceklerine dair iddialı açıklamalarda bulundu. BİT Bakanı Yoo Young-min"5G, özerk araçlar, robotlar ve hologramlar dahil olmak üzere gelişen teknolojilerin farkına varmaya ve çeşitli sanayi sektörlerinin birleşmesiyle yeni değerler ve yenilikler yaratmaya yardımcı olacak." diyerek yakın gelecek girişimlerini dile getirdi.

5G Hızı Ve Farkı

5G ile verilen hizmet 4G’ye nazaran 20 kat daha hızlı indirilebiliyor, yani Güney Koreliler 5G ağı sayesinde artık yüksek kalitedeki bir sinema filmini 1 saniye içerisinde bilgisayarlarına veya telefonlarına indirebileceklerini idda ediyorlar.

Samsung Ve 5G

Samsung dünyanın 5G uyumlu ilk telefonunu da piyasaya sürdü: Samsung Galaxy S10 5G. 256

gigabyte'lık model 1.39 milyon won (1.222 usd), 512 gigabyte'lık model ise 1.55 milyon won'dan (1.356 usd ) satışa sunuldu

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder