Hayatımızda, geldiğimiz noktada artık teknolojinin hızını yakalamak imkansızla aynı nitelikte neredeyse.

Google Arama Sonuçları Online İtibarınızı Nasıl Etkiliyor?

Hayatımızda, geldiğimiz noktada artık teknolojinin hızını yakalamak imkansızla aynı nitelikte neredeyse. Hayat akışının her geçen gün daha da dijitalleşmesi üzerine, online itibar tabiri de günlük yaşantınıza dahil oldu. Eskilerin deyimiyle bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim sözü, artık gerçekten eskide kaldı. Zira artık kim olduğunuzun çözümlenebilmesi için arkadaşa değil online itibara ihtiyaç duyulmaktadır. Belki birçok kişi için pekte büyük bir anlam ifade etmeyecek bu durum ama yine de neden önemli acaba online itibar diye düşünenler için açıklayalım. İş hayatınızın, markanızın, isletmenizin popülaritesi için, başarılı bir duruş sergilemesi için ve bu başarının her geçen gün dahada katlanması için online itibarınıza ait plan, programı sağlam bir şekilde yapmalısınız. Teknoloji hayatınızın içine bu derece girmişken, atacağınız her adımda internetten bilgi alınması muhtemeldir. Bundan dolayıda internet ortamında, kendi alanınızla ilgili aramalarda şirket veya markanızın olumlu bir şekilde yansımasında sizinde tartışılamaz bir payınız olacaktır. Olumlu, prezentabl yorumlar sizi üst sıralara taşıyacağı gibi; küçük olumsuz yorumlarda tepe taklak edebilecektir. Bu yüzdende online itibar yönetiminizi, profesyonel bir şekilde takip edebilmelisiniz. Olumsuz arama sonuçlarını en baştan önlemeli yada takibini iyi yaparak temizlenmesini sağlamalısınız. Bu şekilde sektörde her daim daha ileriye taşınmanız mümkündür. Online itibarınız, en temel anlamı ile internete yansımanızdır aslında. Buda demek oluyor ki; online itibarınız için öncelikli hedef kaliteden ödün vermemektir. Sanal ortamda oluşan olumsuz yorumları yok etmeye çalışmaktansa, olumsuz yorumların oluşmasına fırsat vermeyecek kalitede hizmet sunmak çok daha kolaydır unutmayalım. Kaliteli hizmet ister online ortamda olsun, ister gerçek hayattaki sektör dağılımında olsun her daim yüksek kar ve potansiyel müşteri anlamı taşımaktadır.

İlgilendiginiz sektör ne ile alakalı olursa olsun, online itibar oluşturabilmek için öncelikli olarak online hayatın içerisinde yer alabilmelisiniz. Bu işlemler içinde ilk olarak, her türlü cihazdan kolaylıkla görüntülenebilecek bir web sitesi hazırlayarak yada çeşitli sosyal medya platformlarında aktif sayfalar açarak başlayabilirsiniz. Bu şekilde bir adım attığınızda insanlar verdiğiniz hizmete çok daha kolay bir şekilde ulaşabileceklerdir. Sosyal platformlar özellikle zahmetsiz reklam fırsatı sunmaktadırlar bir nevi. Bu platformlar üzerinden aldığınız yorumlar sizin online itibarınızı oluşturmaktadır. Online itibarınızın hep olumlu, kaliteli içerikler barındırması, sizi sektörün aktif markası haline getirebilecek güce sahiptir.

Kara Liste Hayatınızı Karartmasın

İşinizi en iyi yansıtabileceğiniz alan tartışmasız kendi web sitenizdir. Bu yüzden de arama sonuçlarında yer almasını isteyeceğiniz bölüm, ilk olarak kendi kişisel web siteniz olacaktır. Web sitenizde, sıkıntılı bir yazılım veya herhangi farklı bir durum oluşabilme ihtimali varsa, sistem otomatik olarak sizi mimleyecek ve sitenizden faydalanmak isteyen ziyaretçilere uyarı verecektir. Siteniz hakkında uyarı verilmesi, direk olarak potansiyel müşteri kaybı demektir. Sektörde tutunabilmek oldukça zor bu konuda sizlere hak veriyoruz, potansiyel yeni müşterilere ulaşabilmek kadar, daha önce ulaştığınız müşteri portföyünüzü de aynı standartlarda tutmanız gerekmektedir. Ancak bu şekilde kayda değer bir ilerleme elde edebilirsiniz. Bu yüzdende online itibar notunuzu yüksek derecede tutmayı başarabilmelisiniz.

Negatif Yorumları Düzene Sokabilme

Hayat akışınızda her insanın yapabileceği gibi sizlerinde hatalarınız olmuştur mutlaka, önemli olan bu hataları yoluna koyabilmek, düzene sokabilmektir. Ancak bu hatalar online itibarınızı etkileyecek düzeyde ise; maalesef ki bedeli biraz daha ağır olabilmektedir. Bu demek değildir ki, asla geri dönüşünüz olamayacak. Hayır böyle birşey yok. Biraz uğraştırıcı bir durum olsada imkansız değil elbette. Sanal ortamda var olan unutulma hakkınızı kullanarak bu durumdan kurtulabilmeniz mümkün. Yada arama motorlarının arka sayfalarına ilerlemek diğer, kurtarıcı seçenekler olacaktır. Ancak şunu unutmayalım; online itibarınız birkaç günlük bir durum değildir, bu nedenle de bıraktığınız ayak izlerinize her daim dikkat etmelisiniz. Çünkü o ayak izleri ile nerede, nasıl, hangi şartlar altında karşılaşacağınız asla belli olmaz.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder