Dünya çapında oldukça fazla üyeye sahip, tüm İOS ve Andoid kullanıcılarına hitap eden Spotify, yeni ücretsiz versiyonu ile ( Free On Spotify ) artık çok daha size özgü.

Spotify'nin Ücretsiz Son Sürümüne Getirilen Özellikler İle Tanıştınız Mı?

Dünya çapında oldukça fazla üyeye sahip, tüm İOS ve Andoid kullanıcılarına hitap eden Spotify, yeni ücretsiz versiyonu ile ( Free On Spotify ) artık çok daha size özgü. Kullanıcıların daha da eğlenceli zaman geçirecekleri, müzik dinleme hobisine farklı bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayarak, kişisel kullanımı destekleyen bir çok değişik özellik kazandırılmıştır. Kişiselleştirilmiş menüleri ile sevdiğiniz müzikleri dinlemeniz için birçok ayrıntı geliştirmesi, Spotify'nin; digital müzik dinleme platformları arasında en çok rağbet gören  programlar arasında ilk sıralarda yer almasına olanak sağlamıştır.

Spotify, ücretsiz ve premium olarak 2 farklı üyelik imkanı sunmaktadır sizlere. Premium üyeliğe, aylık cüzi bir miktar ödeme yaparak; reklamsız, sınırsız atlama hakkı, çevrimdışı dinleme, İstediğin parçayı çal, yüksek kaliteli ses özellikleri ile sahip olabileceksiniz. Tercihiniz aylık ödeme tarifesine geçmekten yana değilse eğer; sportfy’nin ücretsiz üyeliği üzerinden getirdiği yeniliklerle eğlenceli dakikalar geçirebileceksiniz. Premium üyeleri için ayrılan birçok özellik artık, ücretsiz bölümünde de mevcut. Reklam desteğinin yansıtıldığı ücretsiz üyelik versiyonunda, üyeler artık kendilerine ait çalma listesi oluşturabilecek ve bu çalma listesi içerisinden istedikleri parçayı seçip dinleyebilecekler. Bu parça listesi 15 adet müzik parçasını listeleyecek kapasitede olacaktır. Buradan anlaşılacağı üzere; üyelerin sevdikleri eserleri dinleyebilmeleri için, parçaları atlamalarına ve ya shuffle bekleme gibi bir durum söz konusu olmayacaktır artık. Spotify kullanıcıları için sevindirici bir başka yenilikte; Daily Mix gibi kişiye özgü, sadece sizi yansıtan çalma listelerinin oluşturulmasıdır. Artık platforma giriş yaparken, sevdiğiniz sanatçı veya sanatçıları belirttiğinizde, sizi heyecanlandıran ses ve şarkılardan oluşan bir liste ile karşılaşmanız mümkün. Bu listeye platforma üyelik bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra, ana ekran üzerinden ulaşabileceksiniz. Ayrıca sürekli güncelleneceği konusunda gelen bilgiler, üyelerin değişen zevklerine daha fazla hitap edeceğinin sinyallerini vermektedir.

Ayrıca yeni gelen beğen ve gizle sekmeleri de, üyelerin hangi sanatçı, şarkı veya tarzdan hoşlandığı hakkında ipucu verecektir. Hoşlandığınız şarkı, parça veya sanatçı için beğen simgesine; beğenmedikleriniz içinse gizle simgesine dokunabileceksiniz. Beğendikleriniz direkt olarak çalma listenize eklenirken, gizle dediklerinizle platformda gezinirken karşılaşma olanağınız sıfırlanmaktadır.

Spotify’nin getirdiği yenilikler içerisinde, oldukça hoşunuza gidecek bir başka ayrıntı Data Saver özelliği. Peki nedir bu özellik dediğinizi duyar gibiyiz. Şimdi şöyle ki; Spotify premium dışında her ne kadar ücretsiz olarak hizmet veren bir platform olsa da; mobil veri üzerinden kullanıldığından bazen yetersiz kalındığı durumlar olabiliyordu. Tam da bu açıdan düşünülüp geliştirilmiş bir özellik Data Saver. Mobil veri hacmini çok fazla kapsamadan daha az kullanım miktarı ile daha uzun keyifli dakikalar geçirebileceksiniz yani. Bu da demek oluyor ki; minimum tarife, maksimum keyif. Bu kadar yenilik sizleri şimdiden heyecanlandırmaya başladı, öyle değil mi? Ama merak etmeyin. Heyecanınızı daha fazla ertelemek zorunda kalmayacaksınız. Spotify’nin en güncel, son sürümünü İOS kullanıcıları App Store aracılığı ile, Android kullanıcıları için ise Google Play’i kullanarak güncelleyebilirsiniz. Eğer spofity ile şimdiye kadar hiç tanışmadıysanız; denemenizde fayda var diyor az önce bahsettigimiz güncelleme yolunu izleyerek, aynı şekilde indirme yapabilirsiniz. Spotify deneyimini sizlerde yaşamak isterseniz, biran önce indirme işlemini gerçekleştirerek tecrube edebilirsiniz. Spotify ile ilgili deneyimlerin paylaşıldığı bir çok platform üzerinde yayınlanan kullanıcı yorumlarından faydalanabilir, sizlerde kendi tecrübelerinizi, olumlu veya olumsuz düşüncelerinizi bildirebilirsiniz. Bu şekilde platform üzerinde daha aktif bir sekilde gezinebilir ya da sizden daha sonraki süreçlerde kullanıma geçen üyelere yol gösterici olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder