Yaklaşık olarak 330 milyon kullanıcıya sahip olan ve her gecen gün kullanıcı sayısı ile dikkat çeken bir büyümeye ulaşan Twitter, geçtiğimiz günlerde çok acil bir şekilde tüm kullanıcılarına, şifrel

Twitter Şifrelerinizi Değiştirin Uyarısı Yaptı Ama Ya Sonrası ?

Yaklaşık olarak 330 milyon kullanıcıya sahip olan ve her gecen gün kullanıcı sayısı ile dikkat çeken bir büyümeye ulaşan Twitter, geçtiğimiz günlerde çok acil bir şekilde tüm kullanıcılarına, şifrelerinizi değiştirin çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının nedeni ise; güvenlik sisteminde tespit edilen kısmen bir güvenlik açığını barındıran bir hata idi. Her geçen dakika milyonlarca paylaşıma aracılık eden sosyal platform; yazılım üzerinde belirlenen bir yanlış uygulama sebebiyle, kullanıcı şifrelerinin korumasız bir dosyaya aktarılmış olabileceği şüphesi ile harekete geçti. Araştırma sonucuna göre bu olayın küçük bir hatadan çok daha fazlasını barındırdığı, yayılan söylentiler arasında. Geç kalınmadan gerekli önlemlerin alındığı ve herhangi bir güvenlik zaafiyeti oluşmadığı konusunda yapılan açıklamalar birçok kullanıcıyı tedirgin etse de, yine de platform aktif bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir. Yapılan açıklamalarda söz konusu açıktan dolayı herhangi bir hacker tarafından ele geçirilen bir bilgi olmadığına dair söylemler yer almaktadır.

Twitter Teknoloji Genel Müdürü Parag Agrawal’ın Açıklaması

Tüm bu olanlar sonrasında, Twitter Genel Müdürü Parag Agrawal, şirkete ait şifrelerin normal şartlar altında kriptolu olarak muhafaza edildiği, fakat yazılımdan kaynaklanan bir yanlışlık sebebi ile dosyaya aktarılırken şifrelerin korunmasının uygulama dışı kaldığını belirten bir açıklama da bulundu. Bunların yanı sıra, oluşan sorunlardan dolayı oldukça üzgün olduğunu belirten Agrawal, bu konu hakkımda sorulan diğer soruları ise cevapsız bıraktı. Özellikle kaç şifrenin görülebildiği yada görüntülenen şifrelerin ne kadar süre ile görüntülenebildiği konusunda sorular havada kaldı ne yazık ki. Şirkete yakınlığı ile bilinen bir kişinin, Reuters Haber Ajansına verdiği bilgilerde ise; bu olaylardan etkilenen hesap ve kullanıcı sayısının ciddi boyutlarda olduğuna dair ifadeler yer aldı. Özellikle merak konusu olan bir diğer konu da az önce belirttiğimiz gibi, bu şifrelerin açık olduği süre ile ilgiliydi. Bu soruya da verilen cevap maalesef ki birçok kişinin ihtimal dahi veremeyeceği boyutta, aylarca erişime açık kaldığı yönünde oldu. Bundan sonra ki süreçte bir çok kullanıcı hesaplarını tedirgin bir şekilde kullanmaya devam edecektir.

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder