WhatsApp her geçen gün yeni özellikleri ile kullanıcılarına keyifli bir kullanım sunuyor.

WhatsApp Yeni Getirdiği Özellik İle Kafaları Karıştırdı

WhatsApp her geçen gün yeni özellikleri ile kullanıcılarına keyifli bir kullanım sunuyor. Bu keyfi katlamak isteyenler için ise son güncellemede bulunan yeni özellik ile tanışmaları öneriliyor. Siz de keyfinize keyif katmak isteyenlerden misiniz? O halde WhatsApp’ın duyurduğu yeni özelliğe hep beraber bir göz atalım. Yakın tarihte sosyal paylaşım platformu Instagram’da da kullanılmaya başlayan özellik ile WhatsApp’a getirilen yenilik aynı aslında.  4 kişinin aynı anda görüntülü görüşebilmesinden bahsediyoruz. Kafaları karıştıran konu da tam olarak burada başlıyor işte. Bu özelliğin başka bir platformdan esinlenerek oluştuğuna dair söylentiler her geçen gün kendini yenilemektedir. Öncelikle bu yeni özelliği biraz inceleyip, daha sonrasında nereden alınmış olabileceği konusuna bir bakış atalım.

WhatsApp Yeni Özelliklerini Facebook F8’ de Kullanıcıları İle Paylaştı

Dünya üzerinde anlık mesajlaşma özelliği ile en çok kullanıma sahip WhatsApp, günlük 300 milyon, aylık ise yaklaşık olarak 1.3 milyarı bulan aktif kullanıcıya hizmet vermektedir. Yeni gelen özelliği ise daha çok sevileceği ve daha fazla kullanıcıya hitap edeceği bekleniyor. Aynı anda 4 kişiyle beraber görüntülü konuşma imkanı sunan özellik, henüz kullanılmaya başlanmadı. Önümüzdeki günlerde tam anlamı ile aktif olması beklenirken konu ile ilgili net bir süre verilmedi. Özelliğin detayları ile ilgili de çok net bir bilgi paylaşılmazken, bu kadarıyla bile akıllara gelen soru birçok kişide aynıydı. Facebook’un F8 konferansında açıklanan yenilik, konu içerisinde Facebook’ta yer alınca ister istemez nereden esinlenilmiş olabilir sorusunu getirdi. Malumunuz, Facebook farklı platformlara getirilen özellikleri, kendi uygulamasına taşıma konusunda oldukça başarılı. Durum böyle olunca, acaba bu özellikte nereden esinlenildi diye düşünmeden edilemiyor tabii ki.

Facebook Bu Konularda Sicilini Pek Temiz Tutamadı

Önceki dönemlerde Snapchat'in getirdiği en önemli özelliği olan, hikaye bölümleri ve filtreleri, hemen hemen aynı tarzda pek bir değişiklik yapmadan; İnstagram üzerinden uygulamaya sokan Facebook, rekabet içerisinde olduğu farklı platformlarda ki yenilikleri çekinmeden kendi uygulamalarına ekliyor. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioglu; WhatsApp’ın daha önceki dönemlerde kendi uygulamalarını 3 kez daha kopyalayarak kullandığını ifade etti

 

WhatsApp Turkcell Bip’ten mi esinlendi?

Günlük 1 milyonun üzerinde arama ve 50 milyondan fazla mesajlaşmanın gerçekleştirildiği Turkcell Bip, dünya üzerinde 200'e yakın ülkede, 10 milyona yakın kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Turkcell'in yerli kaynakları kullanarak geliştirdiği ve çok sayıda kullanıcının takdirini kazanan uygulama, aynı anda 6 kişiyle görüntülü görüşme imkanı sunmaktadır. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun yapmış olduğu açıklamalar göz önünde bulundurulduğunda; WhatsApp, getirdiği bu yenilikle benzer özellik taşıyan Turkcell Bip uygulaması arasında, acaba bir esinlenme durumu var mı diye düşünmeden edemiyor. Uzun süredir Turkcell Bip ile özdeşleşmiş bu özellik ile WhatsApp’ın getirdigi yenilik arasında ki tek fark; Bip’te 6 kişi ile görüntülü görüşme yapılabiliyorken, WhatsApp üzerinden yapılan görüntülü aramalar 4 kişi ile sınırlı kalabilmektedir. İlerleyen günlerde WhatsApp kişi sayısı üzerinde bir oynama yaparsa, bu uygulamayı biraz daha geliştirme yoluna giderse eğer; o zaman bu konuda ki şüphelerimiz biraz daha oturacaktır. Bu konu üzerinde düşündüklerimiz belki de yersiz bir şüpheden ibaret, ancak ne olursa olsun bu şüphenin doğru olma ihtimali çok küçücük dahi olsa; bir Türk uygulamasının, tüm dünyayı etkisi altına alan bir uygulamaya, ilham ışığı olması heyecan uyandırıcı bir durum. Gelişmeleri hep beraber bekleyelim ve görelim. Kısa bir süre sonra WhatsApp yeni güncellemesini hizmete soktuğunda birçok şey netleşecektir zaten.

 

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder