Video paylaşım sitesi olarak hizmet veren YouTube, sağlık konusunda hassasiyet gösteren takipçilerini sevindirecek bir yeniliğe imza attı.

Video paylaşım sitesi olarak hizmet veren YouTube, sağlık konusunda hassasiyet gösteren takipçilerini sevindirecek bir yeniliğe imza attı.Paylaşım içeriğinde tıbbi aşılar konusunda herhangi bir temeli bulunmayan paylaşımlara yer veren kullanıcıların ve kanalların site üzerinden gelir elde etmelirin sağlayan reklam unsurları üzerine set çektiğini açıkladı. İlk olarak BBC aracılığı ile duyurulan habere göre; aşılanmaya karşıt düşünceler barındıran yayınları içeriğine ekleyen kanalların sağlıksız, tehlikeli ve toplum zararına olan fikirlerin yayılmasına sebep oldukları gerekçesi ile YouTube üzerinden herhangi bir gelir elde etmelerinin önüne geçmek için bu kanallar ile olan reklam anlaşmalarının engelleneceği bilgisi verildi. Bu engellemelerin yanı sıra, kullanıcıların aşı konusu ile ilgili olarak alanında uzman kişiler tarafından yapılan aşılar ile ilgili bilgi verici ve aşıların faydalarını içeren kapsamlı paylaşımlara ulaşabilmeyi kolaylaştırarak bu paylaşımların önünü açacağı üzerinde de durdu. 

Toplum faydasını sitenin menfi değerlerinin üzerinde tutan YouTube, bu kapsamda tıbbi aşıları bağlayan olağanın dışında, gerçek dışı bilgi içeren videoların tavsiye edilmesinin de önüne geçileceğini belirtti. Ancak, tüm bu gelişmelere rağmen şirket bahsi geçen videoların platform üzerinden tamamen silinmeyeceğini fakat yayınlanan videoların altlarında bulunan reklam panellerinin yer aldığı kısma izleyicilerin yayınlanan içerikte bulunan görüş ve düşünceleri doğrulayabilecekleri linklerin ekleneceğini belirtti. 

Bu gelişmenin sağlanmasında bazı reklam sahiplerinin daha önceki dönemlerde ürünlerinin aşı karşıtı videolar kapsamında gösterilmesine tepki göstermesinin büyük payı bulunmaktadır. Bu konuda artan şikayetler sonucu şirket tarafından böyle bir müdahale gelmiştir. Reklam sahipleri önlem alınana kadar reklamlarının gösterimine sınırlama getirmiş hatta direkt olarak reklamlarını geri çekmişti. Şirketin bu önlemi ile birlikte reklam konusunda olağan akışa dönüşülececği düşünülmektedir. 

 

İlgili Makaleler

Bu yazıya 0 yorum yapılmış.

Yorum Gönder